Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

Wifi signaal krachtiger maken met een wifi versterker

Wifi signaal krachtiger maken met een wifi versterker

Door: Bodhi Dogger
31 jan. 2022

Blogpost delen:

In een tijdperk waarin we mobiel willen zijn op elk moment en ook overal willen Netflixen met een goede verbinding, is een sterk wifi signaal steeds belangrijker. De meeste wifi netwerken hebben een goed bereik, zeker in een kleine ruimte. Maar hoe meer apparaten vervolgens gebruikmaken van deze verbinding, hoe zwakker het signaal vaak wordt. En omdat we allemaal steeds meer gebruikmaken van wifi, zorgen al die netwerken dicht bij elkaar in de buurt ook nog eens voor verstoringen. Bovendien, muren en plafonds helpen soms ook niet mee. Om het wifi signaal krachtiger te maken en optimaal van het bereik van het netwerk te kunnen profiteren, zowel in als om het huis of bedrijf, kun je het signaal met een wifi versterker verbeteren.

Een wifi router

Let op het verschil tussen een wifi router en wifi versterker. Zonder modemrouter heb je geen netwerkverbinding dus meestal krijg je dat apparaat al via je internetprovider. Het nadeel is alleen dat dit modem in de buurt moet staan van de centrale aansluiting, dus waar de kabel het huis in komt. Dat is vaak in de meterkast of ergens in de hoek van de huiskamer. Niet de meest geschikte plek want hoe centraler de router in huis staat, hoe beter de draadloze verbinding in alle kamers.

Als het wifi bereik inderdaad zwakker is omdat de router noodgedwongen is verstopt in de meterkast, kan je er dus voor kiezen voor een wifi versterker in de vorm van een extra router die je op het al bestaande modem aansluit. Deze nieuwe router (de wifi versterker dus) zet je vervolgens op een centrale plek neer in huis of kantoor.

Een wifi repeater

Wanneer je in slechts een enkele kamer een matig wifi bereik hebt, kun je overwegen om een bepaald type wifi versterker of eigenlijk wifi repeater aan te schaffen. Die zijn doorgaans goedkoper dan een extra router en in principe makkelijk aan te sluiten. Een wifi repeater pakt het signaal van je netwerk en versterkt dit via een soort tweede wifi netwerk. Nadeel is wel dat de oorspronkelijke snelheid van het modem door dit type wifi versterker wordt gehalveerd, omdat de repeaters niet tegelijkertijd een signaal kunnen zenden en ontvangen. Voor gemiddeld internetgebruik hoeft dit geen probleem te zijn, maar grote bestanden binnenhalen wordt lastiger. Een andere, mogelijk betere optie is dan om het te houden bij één router die je vervolgens versterkt met diverse access points in de ruimtes waar je een goede wifi verbinding wil hebben.

Wifi via het stopcontact

Wil je geen netwerkapparaten in alle hoeken van je huis? Dan is een powerline adapter een optie als wifi versterker. Met een zogenoemde powerline adapter maak je een mini netwerk in de ruimte waar je een beter wifi signaal wil. Dat gaat wel op de ouderwetse manier met een kabel tussen de adapter en je router, dus van een echt draadloos netwerk kun je dan niet meer spreken. Veel van deze powerline adapters hebben tegenwoordig echter ook een ingebouwde wifi repeater, waarmee je ook zonder kabel gebruik kan maken van de adapter. Het nadeel blijft dan wel weer dat die repeaters dus van invloed zijn op de snelheid.

Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Volg ons op social media:
Facebook   Instagram   LinkedIn

Lees verder

Kan ik een virus krijgen op mijn iPhone of iPad
21 okt. 2021
Er bestaat geen enkele software die waterdicht is. Zolang het gemaakt kan worden, kan het gekraakt worden. Technisch gezien is het een absolute onwaarheid dat...
Refurbished VS Nieuw
7 dec. 2021
Refurbished blijft voor vele toch een grijs gebied. Wat kun je verwachten van het uiterlijk van de refurbished laptop of desktop? Werkt deze wel even...
Wat verschil tussen Internet Browsers
3 nov. 2021
Zoals de meeste weten zijn er veel Internet browsers die je kan gebruiken. De meeste mensen gebruiken Google Chrome maar der zijn nog veel meer...

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.