Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

goede hardware

Wat is een goede PC of laptop?

Door: Roel Petra
6 sep. 2021

Blogpost delen:

Een onderwerp waar je vaak even langs een winkel voor gaat en vraagt wat goed is. Het probleem is echter dat weinig mensen weten wat nou echt goed is. In dit artikel gaan wij je uitleggen wat nou echt goede laptops zijn en hoe je deze kunt herkennen.

Waar gaat het mis?

Mensen weten niet waar ze heen moeten voor informatie en maken de fout om naar een grote keten als Media Markt te gaan. Pas hiermee op, mensen die hier werken zijn geen getrainde experts en krijgen vaak een bonus per sale.

Bedrijven zoals wij of kleinere zaken hebben vaak beter zicht op de huidige markt en kunnen je vaak beter advies geven.

In dit artikel gaan wij je uitleggen wat nou echt goede hardware is en hoe je dit kunt herkennen.

Merken

Er zit een groot verschil in merken op de pc en laptop markt. Er zijn goedkopere merken zoals Acer maar deze zijn vaak van goedkopere materialen gemaakt en gaan vaak max 2 – 4 jaar mee. Overige merken zoals Dell en HP zijn op de consumenten markt ook niet al te best maar besparen minder op onderdelen dan Acer. Echter hebben Dell en HP zakelijke lijnen, deze zijn vele malen beter en bij deze laptops en pc’s wordt geen geld bespaard op onderdelen en materialen.

Bij nieuwe zakelijke laptops wordt standaard 3 jaar fabrieksgarantie geleverd, dit is geen gewone garantie maar super service garantie waar de eindklant niet langer dan 24 uur zonder laptop zit. De kwaliteit van deze laptops is daarom vele malen hoger dan die op de consumenten markt.

Lenovo is op dit moment de beste uit de test voor de consumenten markt.

Onderdelen

Dit is enorm belangrijk aangezien dit de snelheid en de kracht van je laptop of pc bepaald.

Alles over processoren kun je hier lezen:

HET VERSCHIL TUSSEN DE PROCESSOREN OP DE MARKT

Let ook op de harde schijf die in de laptop zit, je wilt minimaal een 128GB SSD. SSD’s zijn 10 tot 35 keer sneller dan een normale harde schijf.

Ga ook niet voor een Chromebook tenzij je een student bent en je school vraagt hierom. Je kunt namelijk geen apps installeren op je Chromebook en kunt alleen werken als je internet hebt.

We hopen je wat geleerd te hebben in dit artikel. Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Lees verder

Wat is het beste merk laptop
10 mei. 2022
Op zoek naar een laptop waarvan je zeker weet dat deze bij je past? Ieder laptop merk is verschillend, waardoor het voor de gemiddelde consument...
goede hardware
6 sep. 2021
Een onderwerp waar je vaak even langs een winkel voor gaat en vraagt wat goed is. Het probleem is echter dat weinig mensen weten wat...
Trage PC
9 aug. 2021
Is jouw pc of laptop ook zo traag? Wil je jouw pc of laptop sneller maken zonder naar een computer reparatie bedrijf te stappen? Wij...

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.