Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

Refurbished VS Nieuw

Refurbished vs. Nieuw

Door: Bodhi Dogger
7 dec. 2021

Blogpost delen:

Refurbished blijft voor vele toch een grijs gebied. Wat kun je verwachten van het uiterlijk van de refurbished laptop of desktop? Werkt deze wel even goed als een nieuwe laptop of desktop? Het is begrijpelijk dat men dit denkt aangezien het toch een gebruikt product blijft. Op Marktplaats wil je ook het liefst eerst kijken voordat je iets koopt.

Wij gaan hier verschillen uitleggen over refurbished en nieuw. Hoe zijn de prestaties? En wat is de verwachte levensduur van beide laptops? We pakken grotere merken zoals Acer, HP, Dell, Lenovo & Asus.

Plus & Minpunten

Refurbished Plus- & Minpunten

+ Zakelijke markt kwaliteit (refurbished met garantie)

De kwaliteit van zakelijke producten zijn altijd hoger, dit komt doordat de fabrikant altijd 3 jaar garantie geeft op zakelijke desktops en laptops. Ook wij geven altijd een jaar garantie, mocht er wat ontbreken of mis zijn met de desktop of laptop dan lossen wij dit uiteraard zo snel mogelijk voor je op!

+ Natuurvriendelijkheid (duurzaam)

Een simpel, maar wel belangrijk voordeel is de eco-vriendelijkheid. Refurbished producten verkopen is als het ware een vorm van recyclen. Vaak bevat elektronica veel vervuilende stoffen die lastig afbreekbaar zijn. Bovendien is het niet alleen voor de natuur fijn, maar ook voor consumenten zou het zonde zijn als nog prima producten worden gedumpt. Al met al is ook deze vorm van recyclen goed voor de natuur én voor de mens.

+ Vaak goedkoper dan nieuw

Kosten van refurbished laptops zijn vaak aanzienlijk lager dan een nieuwe laptop. Nieuwe laptops zijn vaak vele malen duurder dan refurbished en hebben bij lange na niet dezelfde hoge kwaliteit.

+ / – Minimaal 3 jaar oud

Refurbished laptops zijn vaak minimaal 3 jaar ouder dan nieuwe laptops. Zakelijke modellen lopen ver voor op de nieuwe markt voor consumenten en zijn daarom ook gewoon uitgerust met USB 3, krachtige processoren en allemaal overige nieuwe functies die nieuwe laptops voor consumenten ook hebben.

– Geen nieuwe kwaliteit

Hoe je het ook went of keert het blijven gereviseerde producten. Nieuw zullen ze dus nooit zijn en er kan dus hier en daar een krasje op de behuizing zitten. Er word altijd een grondige hardware check uitgevoerd op alle laptops en desktops om een minimale zekerheid van kwaliteit aan het product te koppelen. 

Nieuw Plus- & Minpunten

+ Nieuwe kwaliteit

Bij nieuw weet je altijd zeker dat jij de eerste eigenaar bent en met die reden dus ook altijd dat het product in volledige nieuwstaat verricht.

+ Nieuwe specificaties

Alhoewel refurbished laptops uit de zakelijke markt vaak voorlopen op de nieuwe laptops in de consumenten markt zijn nieuwe laptops toch vaak uitgerust met nieuwere specificaties zoals (bijvoorbeeld) de processor.

+ 2 jaar fabrieksgarantie

De garantie periode van nieuw is over het algemeen langer dan dat van refurbished laptops. Vaak is de service van bedrijven die refurbished verkopen sneller dan de fabrieksgarantie aangezien de laptop teruggestuurd word naar de fabrikant.

– Prijsverschil

Nieuwe laptops / desktops zijn vaak vele malen duurder dan refurbished laptops / desktops. Dit komt doordat nieuwe laptops gebruikmaken van nieuwere processoren die met verloop van tijd een groot deel van hun waarde verliezen. Je kunt dit vergelijken met telefoons die na de release van een nieuwer model al een heel stuk goedkoper worden.

Zie hieronder een kleine vergelijking van een zakelijke refurbished laptop tegenover een nieuwe consumenten laptop. Bekijk de specificaties, prijs en de garantie.

HP ProBook 450 G4 – Refurbished: https://pctoppers.nl/products/hp-probook-450-g4-refurbished

ASUS X415EA-EB532T – Nieuw: https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_asus-x415ea-eb532t-1703032.html

Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Volg ons op social media:
Facebook   Instagram   LinkedIn

Lees verder

Verschil tussen macbook en chromebook
18 nov. 2021
Ben je in de markt voor een nieuwe laptop en twijfel je tussen een MacBook of een Chromebook? Dan zetten we in dit artikel beide...
goede hardware
6 sep. 2021
Een onderwerp waar je vaak even langs een winkel voor gaat en vraagt wat goed is. Het probleem is echter dat weinig mensen weten wat...
verschil tussen processoren
18 aug. 2021
Het barst van de processoren op de markt, je ziet vaak stickertjes op laptops waarop staat welke processor erin zit. Waar moet je op letten?...

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.