Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

Hoe wordt apparatuur refurbished

Hoe wordt apparatuur refurbished: van oud naar nieuw

Door: Roel Petra
19 dec. 2022

Blogpost delen:

Het is steeds belangrijker om zorgvuldig om te gaan met materialen en om onze impact op het milieu te minimaliseren. Een van de vele manieren om dit te doen, is door middel van het refurbishen van laptops, smartphones, tablets en desktops.

Wat is refurbished?

Refurbished zijn devices die geretourneerd (of vervangen), gerepareerd en getest zijn om ervoor te zorgen dat het weer voldoet aan hoge eisen. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals wanneer een klant niet over het product tevreden is, het product is beschadigd tijdens transport of het product is gebruikt voor demonstratiedoeleinden. Maar ook kunnen oude smartphones, laptops, desktops en tablets worden opgekocht van bedrijven omdat ze met een vernieuwing van hun apparatuur binnen het bedrijf bezig zijn.

Het refurbish process

Het refurbished-proces begint met een grondige inspectie van de devices om te bepalen wat er gerepareerd of vervangen moet worden. Vervolgens worden alle defecte onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen. Nadat alle reparaties zijn uitgevoerd, wordt de laptop, smartphone, tablet of desktop grondig getest (soms op wel meer dan 50 verschillende punten) om ervoor te zorgen dat het voldoet aan alle eisen.

Voordelen

Er zitten veel verschillende voordelen aan het kopen van een refurbished laptop, smartphone, tablet of desktop. Ten eerste is het goedkoper dan een nieuwe. Het verschil is soms wel 70% op de nieuwprijs. Dit komt doordat refurbished apparatuur al is gebruikt en het geld dat de fabrikant heeft uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling, al is terugverdiend.

Garantie

Ten tweede heeft refurbished apparatuur vaak nog een resterende fabrieksgarantie, wat betekent dat je dezelfde bescherming krijgt als wanneer je nieuwe apparatuur zou kopen. Zelfs als het apparaat geen fabrieksgarantie meer heeft, krijg je alsnog garantie bij het bedrijf waar je de refurbished smartphone, laptop, tablet of desktop koopt.

Milieu

Ten derde kan het kopen van refurbished apparatuur ook bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval die in het milieu terechtkomt. Als mensen refurbished apparatuur kopen in plaats van nieuwe apparatuur, betekent dit dat er minder nieuwe apparaten hoeven te worden gemaakt, wat leidt tot minder afval.

Over het algemeen is refurbished dus een goede manier om geld te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere & groenere toekomst. Dus als je op zoek bent naar een andere smartphone, laptop, tablet of desktop, overweeg dan om refurbished te kopen in plaats van nieuw. Zo bespaar je niet alleen geld, maar zo draag je ook een steentje bij aan een beter milieu.

Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Volg ons op social media:
Facebook   Instagram   LinkedIn

Lees verder

Refurbished VS Nieuw
7 dec. 2021
Refurbished blijft voor vele toch een grijs gebied. Wat kun je verwachten van het uiterlijk van de refurbished laptop of desktop? Werkt deze wel even...
Hard disk gezondheids check
2 aug. 2021
Het is belangrijk om regelmatig je harde schijf te controleren om te kijken of deze nog optimaal werkt. Laten we beginnen met de benodigde software....
Hoe duurzaam is de iPhone 13 in productie
3 mei. 2022
Ook voor Apple is het tijd om een stuk duurzamer worden. Apple heeft grote beloftes betreft het klimaat, maar weet het die ook waar te...

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.