Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

Hoe gaat je smartphone langer mee

Hoe gaat je smartphone langer mee?

Door: Bodhi Dogger
18 mei. 2022

Blogpost delen:

Telefoon fabrikanten doen er alles aan om je elk jaar of elke twee jaar weer een nieuwe smartphone te laten kopen. Er wordt voorspeld dat alleen dit jaar al wereldwijd 1,5 miljard smartphones verkocht worden. En uiteraard, de verleiding om een andere telefoon te kopen is soms erg groot. Voor het milieu is dit alleen wat minder. Het produceren van smartphones kost namelijk zeer veel energie, C02-uitstoot en grondstoffen.

Tips om langer met je smartphone om te gaan

Bij smartphones zit de invloed op het milieu vooral in productie en niet zo zeer in het gebruik. Daarom is het belangrijk om zo lang mogelijk je smartphone te gebruiken. PC Toppers heeft een aantal tips gemaakt die ervoor zorgen dat je toestel langer meegaat. Goed voor het milieu, maar ook je portemonnee!

  –  De huidige batterijen van smartphones kun je beter niet helemaal leeg laten lopen en weer vol laden zoals batterijen van vroeger. Af en toe aan de oplader leggen, tot circa 85% is voor de batterijen van nu het beste.


  –  Kies voor batterij besparende instellingen, zodat je batterij minder snel leegloopt. Verlaag bijvoorbeeld de helderheid van je scherm en zet je telefoon op spaarstand.


  –   Bij normaal gebruik gaat de batterij van je smartphone ongeveer 4 jaar mee. Met slim opladen kun je dat nog iets langer maken.


  –  Problemen met opladen, knoppen die niet functioneren, een barst in je scherm? Een kapotte smartphone bijna altijd alsnog te repareren, en eigenlijk altijd goedkoper als een nieuw toestel. Dit kan ook bij PC Toppers! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


 –   Gooi je kapotte smartphone niet zomaar weg, maar lever hem in bij een inleverpunt of een milieustraat. Vele grondstoffen kunnen hergebruikt worden. Kijk in de afvalscheidingswijzer waar je je smartphone kunt inleveren.


Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Volg ons op social media:
Facebook   Instagram   LinkedIn

Lees verder

Trage PC
9 aug. 2021
Is jouw pc of laptop ook zo traag? Wil je jouw pc of laptop sneller maken zonder naar een computer reparatie bedrijf te stappen? Wij...
Hoe verberg je het waarschuwing icoontje van Windows Defender
11 okt. 2021
Zie je een waarschuwingicoontje op het logo van Windows Defender in plaats van een groen cirkeltje met een vinkje ? Wij leggen je stap voor stap...
Hoe weet ik of ik mijn computer naar Windows 11 kan updaten
14 okt. 2021
Het nieuwe besturingssysteem wat Microsoft op 24 juni 2021 heeft aangekondigd, is vrij zwaar vergeleken de eerdere Windows versies. In deze blogpost gaan we je...

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.