Voor 18:00 besteld, morgen in huis!

4,9 / 5
9 beoordelingen!

Stichting Webshop Keurmerk

14 dagen gratis retourrecht!

Winkelwagen

Hoe duurzaam is de iPhone 13 in productie

Hoe duurzaam is de iPhone 13 in productie?

Door: Bodhi Dogger
3 mei. 2022

Blogpost delen:

Ook voor Apple is het tijd om een stuk duurzamer worden. Apple heeft grote beloftes betreft het klimaat, maar weet het die ook waar te maken? In deze blog checken we hoe duurzaam de iPhone 13 is.

Duurzaamheid

In 2030 wil Apple ervoor zorgen dat het bedrijf volledig klimaatneutraal is. Dat betekent dat vanaf 2030 geen enkel Apple apparaat een negatieve invloed op het klimaat mag hebben. Om hier aan te voldoen, moeten niet alleen winkels en kantoren van Apple ‘groener’ worden, maar ook de producten.

Aangezien de iPhone 13 nu al even in de winkels ligt, word het wel eens tijd om te kijken wat hier voor nodig is om deze te produceren. Tijdens de presentatie stond Apple al uitgebreid stil bij alle manieren waarop de iPhone 13 duurzamer is gemaakt. Zoals

Het gebruikte goud op de printplaat van de iPhone 13 is van 100 procent gerecycled goud.
De trilmotor is van gerecycled wolfraam gemaakt.
Het doosje van de iPhone 13 is van 100 procent gerecyclede houtvezels en er wordt nog maar zo’n 35 procent plastic gebruikt.

Een grote verbetering dus. Voor een compleet beeld van uitstoot moeten we echter naar de totale koolstofemissie van een toestel kijken, ook wel de ecologische voetafdruk genoemd. Deze geeft precies aan hoeveel koolstof een product tijdens de hele levenscyclus uitstoot. We hebben het dan over het mijnen van gronstoffen, het monteren in de fabriek tot aan het uiteindelijk weer innemen van een iPhone voor de recycling.

In onderstaande tabel hebben we van de 13 serie de gemiddelde ecologische voetafdruk (in totale hoeveelheid kilogram CO2-uitstoot) uitgerekend.

Het komt er dus op neer dat Apple zeker meer bezig is met duurzaamheid, uiteraard is het nog steeds het meest milieuvriendelijkst om voor refurbished te kiezen.

Zie blogpost Refurbished vs Nieuw

Als je nog steeds vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen door op de chat rechtsonder te drukken of door ons een mailtje te sturen op: [email protected].

Volg ons op social media:
Facebook   Instagram   LinkedIn

Lees verder

Kan ik een virus krijgen op mijn iPhone of iPad
21 okt. 2021
Er bestaat geen enkele software die waterdicht is. Zolang het gemaakt kan worden, kan het gekraakt worden. Technisch gezien is het een absolute onwaarheid dat...
Hoe gaat je smartphone langer mee
18 mei. 2022
Telefoon fabrikanten doen er alles aan om je elk jaar of elke twee jaar weer een nieuwe smartphone te laten kopen. Er wordt voorspeld dat...
Hard disk gezondheids check
2 aug. 2021
Het is belangrijk om regelmatig je harde schijf te controleren om te kijken of deze nog optimaal werkt. Laten we beginnen met de benodigde software....

Webshop keurmerk

Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

PC Toppers is een gekeurde webshop door Stichting Webshop Keurmerk.

Bekijk hier ons certificaat

Inloggen

Nog geen account? Registreer een account.